چگونه درگاه پرداخت اینترنتی جعلی را بشناسیم؟

چگونه درگاه پرداخت اینترنتی جعلی را بشناسیم؟

 

 اگر شما هم از درگاه پرداخت‌ اینترنتی زیاد در طی روز استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. سودجویان همیشه راه‌حلی تازه‌ای برای کلاهبرداری و دزدی‌های خود پیدا می‌کنند. درست کردن درگاه‌های پرداخت جعلی نیز یکی از این راه‌ها برای دزدی از مردم است. قبل از هر چیز باید راه‌های تشخیص درگاه پرداخت جعلی را بدانید تا بتوانید به‌موقع از اتفاقات ناگوار، مانند از دست دادن مال خود جلوگیری کنید.

 فیشینگ چیست؟

 اطلاعاتی مانند گذرواژه، نام کاربری، اطلاعات حساب بانکی و... بسیار مهم هستند و در صورت افشای آنها، افراد سودجو می‌توانند از طریق آنها کلاهبرداری کنند و انجام این کار به فیشینگ معروف شده استاین نوع حملات فیشینگ به‌طور معمول از طریق شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های پرداخت آنلاین انجام می‌شود و هدف کلاهبردار کسب اطلاعات شخصی افراد است. پلیس فتا اعلام کرده است که این نوع کلاهبرداری جرائم اینترنتی رتبه اول را دارند و مال‌باختگان زیادی درگیر این معضل هستند.

 کلاهبرداران برای اینکه بتوانند اطلاعات شخصی افراد را به دست بیاورند، درگاه‌ پرداخت را بازسازی کرده و از طرح و گرافیک آنها سوءاستفاده می‌کنند. با این روش صفحه جعلی را درست می‌کنند که افراد بتوانند اطلاعات خود مانند شماره کارت، رمز دوم، کد CVV2 را در آن وارد کنند. با در دسترس قرار گرفتن این اطلاعات نزد افراد سودجو، این امکان به آنها داده می‌شود تا بتوانند در فرصتی مناسب از حساب افراد مختلف پول برداشت کنند.

 

 راه‌های انجام دادن فیشینگ

 همه کلاهبردارها هر روز راه تازه‌ای را برای انجام دادن فیشینگ پیدا می‌کنند که در ادامه نمونه‌هایی از این راه‌ها را با یکدیگر مرور می‌کنیم تا با اطلاع از آنها بتوانیم جلوی این کار را بگیریم.

 ساخت سایت تقلبی

 یکی از معروف‌ترین تکنیک‌های افراد کلاهبردار، ساخت وب‌سایت‌های جعلی است. در این روش فیشرها سایتی مشابه با سایت اصلی که محلی برای پرداخت پول و وارد کردن اطلاعات شخصی کارت‌بانکی خریداران است، می‌سازد و خریداران نیز به دلیل اینکه به سایت اصلی اعتماد دارند، بدون توجه تمامی اطلاعات خود را وارد می‌کنند. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری باید قبل از هر اقدامی برای واریز کردن پول و دادن اطلاعات شخصی در صفحه‌ای، آدرس سایت را به‌دقت بررسی کنید.

 

 دانلود برنامه‌های مخرب

 هر برنامه‌ای را دانلود نکنید. افراد سودجو برای کلاهبرداری و به دست آوردن اطلاعات شخصی شما برنامه‌هایی مخرب می‌سازند که می‌توانند به‌راحتی اطلاعات کارت‌های بانکی شما را سرقت کنند. دانلود برنامه از مکان‌های غیرمرسوم و ناآشنا ممکن است به شما خسارت‌های مالی جبران‌ناپذیری وارد کرده و شما را دچار مشکل کند.

 

 استفاده از درگاه پرداخت تقلبی

 به‌طور حتم شما هم به سایت‌هایی برخورد کرده‌اید که بهترین محصولات روز دنیا را با قیمت‌های پایینی برای فروش گذاشته‌اند. اکثر افراد هم گول این قیمت‌ها را می‌خورند و بعد از انتخاب محصولات وارد درگاه پرداخت می‌شوند. این نوع درگاه‌های پرداخت یا حتی لینک درگاه پرداخت، تقلبی هستند و فقط برای به سرقت بردن اطلاعات کارت بانکی شما ایجاد شده‌اند.

 

 چگونه درگاه‌های جعلی را تشخیص دهیم؟

 برای اینکه بتوانید جلوی سوءاستفاده کلاهبرداران از اطلاعات شخصی کارت‌های بانکی خود را بگیرید باید روش‌های تشخیص درگاه‌های جعلی را بدانید. در ادامه به چند مورد از آنها اشاره کرده‌ایم.

 

 وارد کردن اطلاعات نادرست

 یکی از ساده‌ترین راه‌های تشخیص جعلی نبودن سایت‌ها و درگاه‌های پرداخت آن است که ابتدا اطلاعات خود را به عمد نادرست وارد کنید. درصورتی‌که هیچ‌چیز مشکوکی مشاهده نکردید و اخطار شاپرک را دریافت کردید، می‌توانید اطمینان پیدا کنید که درگاه مورد نظر شما ایمن استهمان‌طور که می‌دانید سامانه شاپرک با دریافت اطلاعات نادرست پیام می‌فرستد و شما را از اشتباه وارد کردن اطلاعات آگاه می‌کند، اگر درگاه پرداختی که استفاده می‌کنید جعلی باشد، این نوع پیام‌ها را ارسال نمی‌کند و مشخص می‌شود که نقشه سرقت اطلاعات شما را داشته‌اند.

 

 بررسی آدرس صفحه با لوگوی بانک

 فراموش نکنید آدرس URL سایتی که از آن خرید می‌کنید یا پرداخت اینترنتی انجام می‌دهید باید به‌طور دقیق مطابق آدرس اصلی درگاه اینترنتی باشد. هر حرف اضافی نقطه، اسلش و... نشانه مشکوک بودن صفحه‌ای است که پیش روی شماست. توجه به لوگوی بانک و ادرس سایت بسیار مهم است و این دو مورد باید با یکدیگر تطابق داشته باشند.

 اخذ پروتکل SSL

 برای اینکه امنیت سایت‌ها تأیید و یک قدم جلوتر از کلاهبرداران باشد، پروتکل SSL صادر می‌شود. علاوه‌بر این پروتکل وب‌سایت‌های که با عبارت https:// شروع می‌شوند دارای یک علامت قفل هستند که نشانه امنیت بیشتر این نوع سایت‌هاست. البته باوجود این دو نشانه هم باید جوانب احتیاط را رعایت کنید.

 

 صفحه کلید مجازی

 به‌تازگی در کنار فضایی که باید رمز دوم یا کد CVV2 را وارد کنید، صفحه‌کلیدهای مجازی گذاشته شده است. این نوع کلیدها برای اینکه تشخیص دهید صفحه‌ای جعلی یا اصلی است بسیار کمک‌کننده است. برای تشخیص جعلی بودن یا نبودن صفحه پرداختی باید آن را رفرش کنید، در صورت تغییر نکردن مکان کلیدهای صفحه‌ای که در آن قرار دارید جعلی است. درگاهی برای انجام دادن عملیات پرداخت شما امن است که چیدمان کلیدها تغییر کند و با هر بار رفرش شما شاهد چیدمان متفاوتی باشید.

 

 کمک گرفتن از افزونه‌های ضد فیشینگ

 برای جلوگیری از دزدی اینترنتی اگر زیاد با مرورگر لپ‌تاپ و اینترنت کار می‌کنید می‌توانید از افزونه‌های ضد فیشینگ استفاده کنید. زمانی که این افزونه‌ها را نصب کنید با ورود شما به درگاه پرداخت اینترنتی، اگر از سوی این افزونه‌ها درگاه معتبر شناخته نشود، پیام برای شما ارسال می‌شود تا شما هشداری برای جعلی بودن درگاهی که از آن استفاده می‌کنید باشد.

 رمز پویا

 استفاده از رمز پویا را هیچ‌وقت فراموش نکنید. خوشبختانه امروزه تراکنشی بیشتر از 100 هزار تومان را نمی‌توانیم بدون رمز پویا منتقل کنیم؛ اما توصیه ما به شما این است به‌طورکلی در هر درگاهی از رمز پویا استفاده کنید. رمزهای پویا تا 1 دقیقه اعتبار دارند و قابل ردیابی بعد از این مدت زمان نیست.

 

 استفاده از فایروال

 با نصب آنتی‌ویروس‌هایی که دارای فایروال هستند می‌توانید تا حدودی جلوی سرقت اطلاعات کارت‌بانکی خود را بگیرید. فایروال‌ها که در بعضی از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس وجود دارند، کمک می‌کنند تا زمانی که شما وارد صفحه جعلی شوید، هشداری دریافت کنید. این هشدار سبب می‌شود تا شما اطلاعات بانکی خود را در صفحات جعلی وارد نکنید و دچار مشکلی نشوید.

 

 و در پایان

 همان‌طور که اشاره شد پلیس فتا اعلام کرده که در بین جرائم اینترنتی آمار فیشینگ بالاست و با شناسایی روش‌های انجام این عمل می‌توانیم این آمار را کاهش دهیم. در این مقاله به روش‌های انجام فیشینگ و راه‌حل‌های جلوگیری از این کار را بیان کردیم. شناخت روش‌های فیشینگ کمک می‌کند تا درگاه‌های اینترنتی و لینک پرداخت جعلی را شناسایی کرده و از کلاهبرداری‌های احتمالی جلوگیری کنید. سیزپی؛ یکی از درگاه‌های موفق سامانه شاپرک است که می‌توانید برای سایت خود از آن استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این درگاه پرداخت اینترنتی با کارشناسان مجرب ما در ارتباط باشید.


دیدگاه

درباره ما

سیزپی، زیر مجموعه هلدینگ دانش بنیان پیشگامان می باشد، که در حال دریافت مجوز از بانک مرکزی به عنوان پرداختیار به ارائه خدمات پرداخت اینترنتی مشغول می باشد. سیزپی با داشتن تیمی متشکل از متخصصین فناوری اطلاعات، امنیت و پرداخت الکترونیک به عنوان یک پیشرو در حوزه فناوریهای نوین مالی، در تلاش است تا خدمات پرداخت را به صورتی ساده، مقرون به صرفه، ایمن و قابل اعتماد به میلیون ها نفر در سراسر کشور ارائه دهد. ازمهمترین فعالیت های سیزپی در قالب پرداخت‌یار تسهیل فرآیند دریافت درگاه پرداخت، ارائه خدمات نوین مالی در حوزه فین تک به کسب و کارها مانند لینک پرداخت، کیف پول و درگاه پرداخت سازمانی، فاکتور الکترونیک، کارتخوان مجازی و ... می باشد.