اگر شما یکبار گرفتار سایتهای جعلی با درگاه پرداختهای تقلبی شده باشید، به طور حتم اهمیت این موضوع را درک خواهید کرد که باید در زمان پرداخت حسابی درگاه پرداخت را بررسی کنید. این روزها اکثر ما پرداختهای خود را بهصورت آنلاین انجام میدهیم و باید برای حفاظت از مال خود راههای شناسایی درگاه پرداخت اینترنتی را به خوبی بدانیم.
با دانستن یکسری راههای ساده میتوانید از کلاهبرداریهای احتمالی جلوگیری کنید و اگر شما با این راهکارها آشنا نیستید، از شما دعوت میکنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
فیشینگ به چه معناست؟
فیشینگ یا کلاهبرداری از طریق به دست آوردن اطلاعات مهمی مانند گذرواژه، نام کاربری، رمز اول و... حساب بانکی افراد انجام میشود. افراد سودجو در فضای مجازی و سایتها با به دست آوردن اطلاعات حساب بانکی افراد از آنها کلاهبرداری میکنند. این نوع کلاهبرداری طبق آمار پلیس فتا در رتبه اول جرائم اینترنتی قرار دارد و به همین دلیل بسیار باید هوشیار بود.
افراد کلاهبردار با تغییر جزئی در طراحی درگاه پرداخت اینترنتی جعلی میسازند و اطلاعات کاربران را به سرقت میبرند. اگر شما هم به تمام جزئیات درگاه پرداخت توجه نکنید اطلاعاتی مانند شماره کارت، رمز دوم، کد CVV2 در دسترس آنها قرار میدهید و آنها فرصت مناسبی برای خالی کردن حساب شما پیدا میکنند.
شناخت فنهای فیشینگ
راههای زیادی برای انجام دادن فیشینگ وجود دارد که در ادامه به چند مورد از آنها که منجر به سرقت اطلاعات در درگاه پرداخت میشوند، اشاره کرده و آنها را بررسی میکنیم.
وبسایتهای تقلبی
در زمان خرید از سایت احتمال به وجود آمدن کلاهبرداری بسیار زیاد است. این روش محبوبترین تکنیکهای فیشرهاست. هکرها برای انجام این کار یک وبسایت اینترنتی یا یک درگاه پرداخت تقلبی مانند وبسایت و درگاه اصلی با کمی تفاوت میسازند. اکثر کاربران هم بدون تست اطلاعات بانکی خود را وارد میکنند و در این زمان است که مورد سوءاستفاده کلاهبرداران قرار میگیرند.
استفاده از برنامههای مخرب
یکی دیگر از روشهای فیشرها جهت سرقت اطلاعات کاربران، استفاده از بدافزارها و برنامههای مخرب است. کلاهبرداران از این طریق میتوانند اطلاعات کارتهای بانکی افراد را به دست بیاورند.
ایجاد درگاه پرداخت تقلبی
یکی از بهترین راهها برای فیشینگ، استفاده از درگاه پرداخت است. اشاره کردیم که برای پرداخت در زمان وارد کردن اطلاعات حساب بانکیتان در درگاه پرداخت باید ابتدا تست کنید که درگاه تقلبی نباشد و سپس بعد از اطمینان اطلاعات حساب بانکیتان را در صفحه وارد کنید.
راههای تشخیص درگاه پرداخت جعلی
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از اینترنت زیاد استفاده میکنید و خریدهای خود را بهصورت آنلاین انجام میدهید، بهتر است با روشهای تشخیص درگاه جعلی آشنا شوید. در ادامه به چند نمونه از این راهها اشاره میکنیم.
وارد نکردن اطلاعات نادرست
سادهترین راه برای تشخیص تقلبی بودن درگاه پرداخت وارد کردن اطلاعات نادرست است. همیشه در صورت نادرست بودن اطلاعات شاپرک، پیام اخطار نمایش میدهد و میگوید اطلاعات کارت شما نامعتبر است. درصورتیکه وارد درگاه جعلی شده باشید این اخطار ارسال نخواهد شد.
با این راهکار متوجه میشوید در چه درگاهی قرار است اطلاعات کارتبانکی خود را وارد کنید و دچار مشکل نخواهید شد.
بیشتر بخوانید: لینک پرداخت چیست؟
بررسی آدرس صفحه با لوگوی بانک
آدرس اصلی درگاه اینترنتی که قرار است از آن استفاده کنید و نشانی URL سایت را چک کنید. وجود حرف اضافی یا نبود یک حرف در آن نشان دهنده تقلبی بودن سایت و درگاه پرداخت است. لوگوی سایت باید همیشه بررسی شود و در صورت ابهام اطلاعات کارتبانکیتان را در درگاه وارد نکنید.
داشتن پروتکل SSL
از نظر امنیت و اعتبار وبسایتهایی که پروتکل SSL را دارند، یک قدم جلوتر از وبسایتهای معمولی هستند. این نوع وبسایتها با عبارت https:// شروع شده و البته در کنار صفحه یک علامت قفل دارند. هر چند که وجود هر دوی این نشانهها تضمینی برای امنیت سایت نیست.
بررسی صفحه کلید مجازی
در زمان پرداخت در درگاه پرداخت اینترنتی حتماً صفحات کلید مجازی را دیدهاید. این صفحه در کنار رمز دوم یا کد CVV2 قرار دارد. استفاده از این صفحات به تشخیص جعلی بودن درگاه پرداخت کمک میکند. با رفرش صفحه باید ترتیب شمارهها در صفحه کلید مجازی تغییر کند. اگر شما در درگاه پرداخت جعلی باشید، این شمارهها تغییر نخواهند کرد.
شناخت افزونههای ضد فیشینگ
برای جلوگیری از کلاهبرداری از افزونههای ضد فیشینگ در رایانه یا لپتاپ خود استفاده کنید. با معتبر بودن درگاه پرداخت اینترنتی این نوع افزونهها برای شما یک پیام برای شما ارسال میکنند. با وجود این افزونهها با خیال راحت میتوانید از درگاه پرداخت میشود تا خاطرتان بابت استفاده از آن درگاه آسوده باشد. اما در صورت جعلی بودن آن، یک هشدار به شما ارسال میشود تا اطلاعات خود را در آن درگاه وارد نکنید.
استفاده از رمز پویا
برای جلوگیری از حملات فیشینگ از رمز پویا بهجای رمز دوم یا رمز ثابت استفاده کنید. این رمز ثانیه۳۰ تا ۱ دقیقه تاریخ انقضا دارد و فقط میتوان در این مدت زمان از آن استفاده کرد.
نصب آنتیویروس دارای فایروال
برای شناخت درگاههای پرداخت جعلی، بهتر است از فایروال استفاده کنید. در بسیاری از نرمافزارهای آنتیویروس فایروالها وجود دارند. فایروالها درصورتیکه وارد درگاه پرداخت اینترنتی جعلی شوید، هشدار صادر میکند و تا حد زیادی از نفوذ موارد مشکوک به دستگاه شما جلوگیری میکنند.
و در پایان
بهتر است بدانید طی چند سال اخیر آمار کلاهبرداری اینترنتی از حسابهای بانکی افزایش یافته است و با یادگیری راههای مقابله با آن بهتر میتوانید از شر سوءاستفاده کلاهبرداران دور بمانید. درگاه پرداخت سیزپی یک از امنترین درگاههای تأیید شده بانک مرکزی است که میتوانید در کمتر از یک روز آن را برای کسبوکار اینترنتی خود دریافت کنید.
درگاه سیزپی کمترین کارمزد را از شما دریافت میکند و در صورت لزوم دارای پشتیبانی ۲۴ ساعته برای شما و کسبوکارتان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجرب ما در تماس باشید.
دیدگاه