افراد زیادی برای اینکه درآمد زیادی داشته باشند، گول تبلیغات کاری با نامهای درآمدهای نامحدود یا کار در شرایط رؤیایی را میخورند. برای اینکه بدانید حساب اجارهای چیست و آیا داشتن این حساب جرم محسوب میشود یا نه، از شما میخواهیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
زمانی که افرادی با اجازه صاحب حساب از حسابهای آنها سوءاستفاده کنند، در واقع آن حساب را اجاره کردهاند. با انجام این کار پولشویی انجام میدهند و فعالیتهای مجرمانه و غیرقانونی خود را بهراحتی پاک میکنند. داشتن حساب اجارهای کمک میکند تا افراد سودجو چهره قانونی به کارهای خود بدهند. البته فراموش نکنید افرادی که با ناآگاهی حساب بانکی خود را به افراد مجرم اجاره میدهند، نیز شریک جرم شناخته میشوند و دچار دردسرهای حقوقی و کیفری خواهند شد.
پولشویی از طریق حساب اجارهای
افراد با انجام دادن پولشویی یعنی در واقع به جرم و عمل نامشروع خود چهره قانونی و مشروع میدهند. افراد با پولشویی فعالیتهای غیرقانونی خود که ممکن است دزدی، قاچاق مواد یا کالا و فرار از مالیات و... باشد را با حسابهای قانونی گم میکنند یا گاهی ممکن است پلیس و مراجع ذیربط سختتر پول شسته شده را پیدا کنند و پول بهراحتی وارد چرخه مبادلاتی شود. افراد با پولشویی رد منشأ درآمد غیرقانونی خود را گم میکنند و یکی از بهترین راههای انجام این کار نیز استفاده از حسابهای بانکی قانونی افراد مختلف است.
افرادی که کار آنها غیرقانونی است، نمیتوانند فعالیتهای بزرگ خود را قانونی انجام دهند و از حسابهای بانکی قانونی برای حفظ درآمدهای خود استفاده کنند. به همین دلیل از حسابهای بانکی افراد دیگری که از نظر قانونی هیچ ارتباطی با آنها ندارند، استفاده میکنند.
بهتر است بدانید این افراد مجرم بهطور مستقیم حساب بانکی دیگران را اجاره نمیکنند. برای علنی نشدن فعالیتی که برای پولشویی افراد سودجو انجام میدهند، از راههای پیچیدهتر و ناملموستری استفاده میکنند تا پلیس و افراد عادی نتوانند جلوی کار آنها را بگیرند.
افراد مجرم با انجام دادن پولشویی نظام اقتصادی را دچار مشکل میکنند، چراکه اغلب پولشوییها به دنبال انجام دادن کارهای خلاف بزرگی مانند اختلاس، قاچاقهای بزرگ، سرقت و... انجام میشود.
قانونگذار با اجرای قوانین و پلیس همواره در کشور ما سعی دارند تا بتوانند با پولشویی مبارزه کنند و برای فعالیتهای اقتصادی غیرقانونی محیط ناامنی را به وجود بیاورند. از این طریق اموال غیرقانونی به چرخه مبادلات پولی کشور وارد نمیشوند و پولشویی در کشور کم خواهد شد.
پیامدهای قانونی اجاره حسابهای بانکی
افراد مجرم برای حفظ درآمدهای غیرقانونی پول خود از قانون به حسابهای بانکی اشخاص دیگر واریز میکنند. در قانون کشور ما بهصورت صریحی درباره پولشویی صحبت شده است. در ادامه چند مورد از قوانین این کار را مشاهده میکنید.
- بهدستآوردن عوایدی از عمل مجرمانه که بهصورت آگاهانه و تبانی باشد یا حتی ناآگاهانه.
- اگر خریدوفروش یا معاوضه و معاملهای با افراد مجرم انجام شود، عواید مجرمانه محسوب میشود و مصداق پولشویی است.
- نگهداری سود یا عواید درآمد مجرمانه نیز جرم بوده و فرد باید پاسخگوی قانون باشد.
- استفاده از عواید عمل مجرمانه پولشویی بوده و جرم محسوب میشود.
- تبدیل کردن اموالی که از راه پولشویی به دست آمده به صورتهای دیگر نیز جرم است. بهطور مثال اگر با پول، پولشویی در بورس سرمایهگذاری کنید یا اوراق بهادار بخرید باز هم این کار پولشویی محسوب میشود و جرم است.
- مبادله و دستبهدست شدن اموالی که از طریق پولشویی به دست آمده نیز عملی برای پاک شدن رد و نشان مبدأ اولیه پولشویی بوده و این کار جرم است.
- انتقال پولهای که از طریق پولشویی و انجام کارهای غیرقانونی جرم محسوب میشود. اگر این کار از طریق بانک یا درگاههای پرداخت انجام شود، تفاوتی ندارد و در کل فرد انجام دهنده انتقال دهنده پول، مجرم است.
پولشویی از طریق حسابهای بانکی اشخاص ثالث
اکثر مجرمان تلاش میکنند تا با اجاره حساب افراد عادی، منشأ منابع مالی غیرقانونی خود را از بین ببرند. این افراد با عناوین مختلف مانند فعال اقتصادی، تاجر و... به سراغ افراد غیرآگاه میروند و اطلاعات هویتی آنها را میگیرند تا بتوانند واریز و برداشت انجام دهند.
اغلب وسوسههای شیطانی این افراد باعث میشود، افراد ناآگاه قبول کنند تا حسابهای خود را به مجرمان بدهند و با این کار درگیر تمامی گرفتاریها و پیامدهای حقوقی و کیفری این اعمال نامشروع میشوند.
مدنظر داشته باشید که افراد مجرم، پول زیادی را روزانه از طریق حسابهای اشخاص ثالث جابهجا میکنند، اما پولی که بابت اجاره حسابهای بانکی اغلب پرداخت میکنند، بسیار ناچیز است. افراد اجاره دهنده حساب با ناآگاهی و پول کم، فعل مجرمانهای انجام میدهند و دچار دردسرهای زیادی میشوند.
شناسایی افراد مجرم از حسابها و تراکنشها
شاید شما هم تصور کنید از میان هزاران تراکنش چطور مجرمان که متخصص جابه جا کردن پولهای کثیف هستند، شناسایی میشوند؟ این کار را نهادهای قانونی مانند پلیس فضای تبادل اطلاعات و بانک مرکزی در کوتاهترین زمان انجام میدهند و حسابهای بانکی افراد مجرم شناسایی و مسدود میکنند.
سالیال است که افراد مجرم برای انجام کارهای غیر قانونی خود به طور مستقیم عمل نمیکنند. توصیه میشود حسابهای بانکی خود را به هیچ فردی دوست یا آشنا ندهید تا شاهد عواقب کیفری این کار نباشید. توجه داشته باشید که عمدتاً افراد سودجو، باهوش هستند و راههای مختلفی را برای قانع کردن شما امتحان میکنند که باید نسبت به آنها آگاهانه رفتار کنید.
کلام آخر
طبق آخرین آماری که از سوی بانک مرکزی اعلام شده، حجم زیادی از پولشویی از طرق مختلف در کشور انجام میشود که معادل ۱۲ درصد از کل نقدینگی کشور برآورد شده است. بنابراین این مبالغ وسوسهانگیز سبب ابداع ترفندهای جدید از سوی افراد مجرم برای گرفتار کردن قربانیان میشود. به همین دلیل همیشه مراقب این افراد باشید و فراموش نکنید که پنیر مجانی، تنها در تله یافت میشود.
برای استفاده نشدن از حسابهایتان علاوهبر تمهیداتی که گفته شد، به یاد داشته باشید که از درگاه پرداخت معتبر استفاده کرده و برای واریزیهای خود به لینک پرداخت دقت کنید. افراد تبهکار ممکن است با هک کردن حسابهای شما برای انتقال مبالغ بالا از آنها استفاده کنند و شما را به دردسر بیندازند.
دیدگاه