آشنایی با مالیات تراکنش‌های بانکی

آشنایی با مالیات تراکنش‌های بانکی

 

 انجام تراکنش بانکی نیز طبق قوانین سازمان امور مالیاتی شامل مالیات می‌شود. صاحبان کسب‌وکار اغلب برای کم کردن مالیات کار خود کارت به کارت کردن و وارد شدن به درگاه پرداخت بانکی یا سایر پرداخت‌یارها، گرفتن پول نقد یا حتی واریزی وجه از طریق عابربانک را به استفاده از درگاه پرداخت سایت یا استفاده از لینک پرداخت یا کارت کشیدن ترجیح می‌دهند.

 این در حالی است که تفکر کمتر مالیات آمدن از این طریق به طور کل غلط است و از آنجا که اداره کشور از طریق گرفتن مالیات انجام می‌شود و به همین دلیل شاهد قوانین سخت‌تری در این باره هستیم. اگر شما هم علاقه‌مند هستید، اطلاعاتی درباره مالیات تراکنش‌های مالی به دست بیاورید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

 مالیات تراکنش‌های بانکی

 بهتر است از این ابتدا بدانید برای مالیات، گردش مالی حساب بانکی شما مهم است و اگر این گردش تا ۵ میلیارد تومان در سال باشد، از پرداخت مالیات معاف خواهید شد. حالا این گردش تفاوتی ندارد از طریق درگاه پرداخت اینترنتی باشد یا کارت‌خوان و انجام تراکنش بانکی با عابربانک و... .

 با بیشتر شدن گردش مالی حساب شما از این مبلغ اعلامی، داستان مالیات و حساب کردن مابه‌التفاوت گردش حساب شما برای مالیات شروع می‌شود.

 در ضمن تمام تراکنش‌های بانکی مشمول مالیات نخواهند شد و باید شرایط و مشخصات خاصی داشته باشند تا مشمول گرفتن مالیات شوند. مالیات از روی موجودی حساب گرفته نمی‌شود و باید اسناد و مدارک لازم را با درخواست اداره مالیات تحویل داد تا بررسی‌های لازم انجام شود.

 

 طبقه‌بندی تراکنش‌های بانکی

 همان‌طور که می‌دانید برای اخذ مالیات، سازمان امور مالیاتی قوانین مالیات خاصی وضع کرده‌اند و مالیات بر تراکنش‌های بانکی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در سال ۱۳۹۹ قوانینی در این باره وضع شده است. سازمان امور مالیاتی کشور گردش بانکی افراد را کنترل می‌کند تا تراکنش بانکی مشمول مالیات کنترل شوند.

 تراکنش‌های بانکی به ۴ دسته مختلف تقسیم می‌شوند که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می‌شوید.

 

 تراکنش‌های بانکی بدون جنبه درآمدی

 اشاره شد که تمام تراکنش‌ها مشمول مالیات نمی‌شوند. اولین تراکنش‌ها آنهایی هستند که ماهیت درآمدی ندارند و در اظهارنامه مالیاتی گزارش شده‌اند.

 

 تراکنش با میزان کم

 تراکنش‌هایی که مبلغ زیادی ندارند هر چند ماهیت درآمدی داشته باشند شامل مالیات نخواهند شد و از مالیات معاف هستند.

 

 تراکنش‌های اعلام شده در اظهارنامه

 اگر تراکنش‌هایی که مشمول مالیات می‌شوند قبلاً در اظهارنامه مالیاتی توسط اشخاص گزارش شده باشند، مشمول مالیات مجدد نیستند.

 

 پرنکردن درست اظهارنامه مالیاتی

 هستند افرادی که سعی در پنهان نگه‌داشتن فعالیت اقتصادی خود دارند یا ناخواسته نتوانسته‌اند اظهارنامه مالیاتی را به‌درستی پر کنند.

 

 تراکنش‌های مشکوک

 حساب‌هایی دارای تراکنش‌های بانکی مشکوک هستند. گاهی به‌قدری تراکنش‌ها زیاد می‌شوند که رسیدگی و تفکیک آنها سخت شده و نیاز به‌دقت بیشتری دارند.

 

 کدام تراکنش‌های بانکی مشمول مالیات نمی‌شوند؟

 بعضی از تراکنش‌های بانکی معاف از مالیات هستند که در ادامه بیشتر با این موارد آشنا می‌شوید.

  • تراکنش‌هایی برای انجام شارژ
  • تراکنش‌هایی برای گرفتن وام و تسهیلات
  • تراکنش‌های بین‌بانکی و بین حساب‌ها
  • تراکنش‌های بانکی اعضای هیئت‌مدیره و سهام‌داران
  • تراکنش‌های بانکی به‌حساب بستگان و اقوام
  • تراکنش‌های بانکی بین حساب شرکا
  • تراکنش‌های بانکی تنخواه توسط کارفرما
  • تراکنش‌های بانکی پرداخت بدهی و قرض

 

 مالیات کارت به کارت

 بسیاری از مشاغل برای دریافت وجه از روش کارت به کارت یا درگاه پرداخت اینترنتی استفاده می‌کنند یا دستگاه کارت‌خوان را جایگزین مناسبی برای این نوع پرداخت در نظر گرفتند. درصورتی‌که بعد از تصویب قانون مالیاتی جدید تمامی شماره‌حساب‌های متصل به دستگاه کارت‌خوان یا درگاه پرداخت و... با گردشی بیش از مبلغ اعلام شده در سال مشمول مالیات می‌شوند.

 

 مالیات گردش حساب بانکی

 معیار مالیات گردش حساب است؛ حتی اگر شما حسابتان را نیز تجاری نکرده باشید برای اثبات مالیات باید به سازمان امور مالیاتی بابت تراکنش بالاتر از سقف مجاز مدارک و مستندات ارائه دهید.

 توجه داشته باشید که اگر مجموع گردش حساب شما در طول سال ۵ میلیارد تومان باشد؛ اما فعالیت اقتصادی و تجاری نداشته باشید و این پول بابت خریدوفروش ملک، ماشین و… هزینه شده باشد، می‌توانید با نشان دادن مدارک معامله به بانک از مالیات معاف شوید.

 

 میزان مالیات بر تراکنش بانکی

 با محرز شدن اینکه تراکنش‌های بانکی شما برای کسب درآمد بوده، مشمول مالیات می‌شوید. مالیات هم از ۱۵ تا ۲۵ درصد برای اشخاص حقیقی در نظر گرفته خواهد شد.

 

 نحوه پرداخت مالیات بر تراکنش بانکی

 برای پرداخت مالیات بر تراکنش، لازم نیست کار سختی انجام دهید یا به‌صورت حضوری مراجعه کنید. شما می‌توانید وارد سایت اداره امور مالیاتی شوید و گزینه سایر خدمات مالیاتی را انتخاب کنید. با وارد شدن به این صفحه پرداخت الکترونیک مالیات را انتخاب کرده و بعد از ثبت‌نام، نام کاربری و رمز ورودتان را وارد کنید.

 در داشبورد خود گزینه صدور قبض جدید را انتخاب کرده و بعد از مشاهده اطلاعات مالیات تراکنش بانکی خود اگر مشکلی در آن مشاهده نکردید، وارد درگاه پرداخت شوید و با وارد کردن اطلاعات بانکی خود پرداخت را انجام دهید.

 

 و در پایان

 در زمان استفاده از درگاه پرداخت برای هر انتقال وجهی دقت داشته باشید تا مورد سوءاستفاده سودجویان قرار نگیرید. می‌توانید با زدن cv2 فیک درگاه را امتحان کنید. اگر در ابتدای مسیر برای راه‌اندازی یک فروشگاه مجازی هستید، در انتخاب مهم‌ترین بخش سایت یعنی درگاه پرداخت اینترنتی دقت کنید. انتخاب درگاه پرداخت اینترنتی از آن جهت مهم است که درست کار نکردن آن منجر به ترک سایت توسط مشتری و در نتیجه از دست دادن فروش می‌شود و از طرف دیگر پایداری و عملکرد صحیح درگاه پرداخت به تکرار خرید منجر شده و این کار آینده کسب و کار را شکل می‌دهد.

  افتتاح حساب کاربری در درگاه پرداخت سیزپی برای همه کسب‌وکارها رایگان است و برای استفاده از طریق گوشی همراه و رایانه‌های شخصی به دقت متناسب سازی شده است. درگاه پرداخت سیزپی امکان پرداخت به وسیله کلیه کارت‌های بانکی که متصل به شبکه شتاب هستند را دارا می‌باشد. ثبت نام و اخذ درگاه پرداخت اینترنتی سیزپی با کمترین مدارک و در سریع‌ترین زمان ممکن محقق می‌شود به گونه ای که با ثبت نام کامل و بی نقص شاهد احراز هویت و فعال‌سازی ۲۴ ساعته درگاه پرداخت خواهید بود.

 برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.


دیدگاه

درباره ما

سیزپی، زیر مجموعه هلدینگ دانش بنیان پیشگامان می باشد، که در حال دریافت مجوز از بانک مرکزی به عنوان پرداختیار به ارائه خدمات پرداخت اینترنتی مشغول می باشد. سیزپی با داشتن تیمی متشکل از متخصصین فناوری اطلاعات، امنیت و پرداخت الکترونیک به عنوان یک پیشرو در حوزه فناوریهای نوین مالی، در تلاش است تا خدمات پرداخت را به صورتی ساده، مقرون به صرفه، ایمن و قابل اعتماد به میلیون ها نفر در سراسر کشور ارائه دهد. ازمهمترین فعالیت های سیزپی در قالب پرداخت‌یار تسهیل فرآیند دریافت درگاه پرداخت، ارائه خدمات نوین مالی در حوزه فین تک به کسب و کارها مانند لینک پرداخت، کیف پول و درگاه پرداخت سازمانی، فاکتور الکترونیک، کارتخوان مجازی و ... می باشد.