گرفتن صورتحساب و بررسی حسابها در قدیم بهصورت دستی انجام میشد و برای تسویهحساب نیز باید افراد بهصورت حضوری به بانکها مراجعه میکردند و بعد از منتظر ماندن در صفهای طولانی صورتحساب پرداخت میشد.
این روزها با کمک فناوری و پیشرفت علم صورتحسابها نیز الکترونیکی شدهاند و تحت عنوان یک سیستم مبتنی بر وب یا نرمافزار، تعبیهشده در سامانههای مالیاتی کشورها مورداستفاده قرار میگیرند. با کمک این روش ارسال، پردازش و ثبت اطلاعات مالیاتی بهصورت آنلاین و در زمان درست وجود دارد و برای پرداخت از درگاه پرداخت اینترنتی استفاده میشود، نیازی به هدر دادن زمان نیست. در این مقاله میخواهیم درباره صورتحساب الکترونیکی مالیاتی صحبت کنیم و اگر شما مایل هستید در مورد این موضوع اطلاعات خوبی به دست بیاورید با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی چیست؟
سیستمی که با کمک فنّاوری و اینترنت به افراد و شرکتها کمک میکند تا بتوانند صورتحسابهای مالیاتی خود را بهصورت الکترونیکی ایجاد و ارسال کنند با همین نام شهرت پیدا کرده است. فرایند ارسال و پردازش اطلاعات مالیاتی سریعتر و آسانتر با کمک این سیستم انجام میشود.
اقلام درآمد و هزینهها را با صورتحساب الکترونیکی مالیاتی، میتوانید بهصورت آنلاین در سیستم مالیاتی وارد کرده تا محاسبات مالیاتی بهصورت خودکار انجام شوند. تمامی اطلاعات مالیاتی در این سیستم رمزنگاری شده و از این طریق حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران حفظ میشود.
با استفاده از صورتحساب الکترونیکی مالیاتی سرعت و کارآیی فرایند مالیاتی افزایش پیدا میکند. با آنلاین بودن انجام تمام مراحل گرفتن صورتحسابها نیازی به ارسال فیزیکی و پردازش دستی صورتحسابها نیست. این اقدامات هزینههای اضافی را نیز کم میکند.
انواع صورتحساب الکترونیکی
صورتحساب الکترونیکی شامل دو نوع میشود که در ادامه توضیح میدهیم:
صورتحساب الکترونیکی نوع اول
صورتحساب الکترونیکی به دو صورت انجام میشود. در نوع اول آن اطلاعات کامل خریدار، فروشنده، موضوع معامله و نحوه تسویه در آن ذکر شده و در حقیقت حاوی اطلاعات زیر است.
این نوع صورتحساب اطلاعات زیر را در بردارد:
نوع فروش: اطلاعات معامله، حقالعملکاری، پیمانکاری داخلی یا … را نوع فروش مشخص میکند.
نوع خریدار: اطلاعات نوع خریدار مشخص میکند که یک مصرفکننده نهایی است یا یک فعال اقتصادی.
تاریخ و زمان صدور: نشان میدهد که صورتحساب در چه زمانی صادر شده است.
اطلاعات هویتی: برای هر دو طرف معامله اطلاعات هویتی برای شناسایی لازم است.
مشخصات کالا یا خدمات: شامل تخفیفات، مقدار، تعداد و واحد سنجش، شناسه کالا یا خدمت میشود.
عوارض: مبلغ عوارضی مانند مالیات بر ارزش افزوده، در صورتحساب ذکر میشود.
مبلغ واحد و مبلغ کالا: مبلغ واحد کالا ونشان دهنده مبلغ کل معامله است.
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم، توسط دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی بهعنوان رسیدی عمل میکند که صادر میشود. اطلاعات زیر را این نوع صورتحساب در اختیار کاربر قرار میدهد:
نام فروشنده: نام فروشنده فقط روی صورتحساب ثبت شده و مشخصات خریدار و کالا یا خدمات در آن نمایش داده نمیشوند.
صورتحساب بدون الگو: این صورتحساب الگوی خاصی و استانداردی ندارد.
عدم اعتبار مالیاتی: برای اخذ اعتبار مالیاتی این نوع صورتحساب تأیید نمیشود و باید برای این کار اسم مؤدی روی فاکتور درج شود و در ضمن مؤدی دارای اعتبار مالیاتی باشد.
صورتحساب غیرالکترونیکی که بهصورت کاغذی و دستی تهیه میشدند، شبیه فاکتورهای رسمی بودند که مؤدیان مالیاتی آنها را صادر میکردند. به این نوع صورتحسابها باتوجهبه اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان صورتحساب شمس نیز گفته میشود.
مزایای صدور صورتحساب الکترونیکی مالیاتی چیست؟
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی دارای مزایای فراوانی است که در ادامه به برخی از این مزایا اشاره میکنیم:
- سهولت و آسانی
- دقت و صحت
- کاهش هزینهها
- شفافیت و قابلیت دسترسی
- حریم خصوصی و امنیت
- حفظ محیطزیست
معایب صدور صورتحساب الکترونیکی مالیاتی
صورتحساب الکترونیکی در کنار مزایای خود، معایبی هم دارد که در ادامه بیان میکنیم:
- نیاز به دسترسی به اینترنت
- مسائل امنیتی
- نیاز به آموزش و فهم مفاهیم مالیاتی
- نیاز به تجهیزات و نرمافزارهای مناسب
بیشتر بخوانید: لینک پرداخت چیست؟
مراحل صدور صورتحساب الکترونیکی
- ثبتنام در سامانه مالیاتی
- ورود به سامانه حسابداری
- تعیین دوره مالیاتی
- تأیید اطلاعات
- ارسال صورتحساب به سازمان مالیاتی
- پرداخت مالیات
- تأییدیه و پیگیری
- ارائه مستندات
سخن پایانی
صدور صورتحساب الکترونیکی مالیاتی، معایب و مزایای مهمی دارد و برای استفاده از آن باید به نیازها و شرایط خود توجه کنید. اگر اینترنت پایدار و مناسبی دارید و با مفاهیم مالیاتی نیز آشنا هستید و از صورتحساب الکترونیکی کنید تا بتوانید فرایند مالیاتی را سادهتر و بهینهتر انجام دهید. برای پرداخت مالیات یا دیگر صورتحسابهایتان از درگاه پرداخت مطمئنی استفاده کنید. برای این کار در google درگاه پرداخت سیزپی را سرچ کنید. این پرداختیار دارای پشتیبانی قوی و کارمزد بسیار پایینی است. اگر صاحب کسبوکاری هستید که بهتازگی میخواهید درگاه پرداخت اینترنتی انتخاب کنید بهتر است از مشاوران سیزپی در اینباره کمک بگیرید.
با کارشناسان مجرب ما در تماس باشید.
دیدگاه